Постоянен арест за Иванчева и евентуалните ѝ помагачи

Имало достатъчно доказателства за престъплението, смятат магистратите

26.04.2018 | 17:51 Редактор: Тодор Петров
Постоянен арест за Иванчева и евентуалните ѝ помагачи

Специализираният съд реши да остави за постоянно в ареста кмета на "Младост" Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и предшественика на Иванчева на поста Петко Дюлгеров.

Тримата бяха задържани миналата седмица, а на Иванчева е повдигнато обвинение за подкуп в особено големи размери, поискан и получен от строителния предприемач Александър Ваклин. Биляна Петрова и Петко Дюлгеров пък са сочени за нейни помагачи.

Според съда има достатъчно доказателства, че тримата са извършили престъплението. Магистратите смятат, че Иванчева, Петрова и Дюлгеров могат да повлияят на свидетели и да извършат ново престъпление.

Пред сградата на Специализирания наказателен съд се събраха привърженици на Десислава Иванчева, които твърдят, че тя не е поискала подкуп, а напротив - бизнесменът Александър Ваклин е бил инициатор на даването на пари под масата.

По думите им Десислава Иванчева е била активен защитник и борец срещу презастрояването на шестия по големина район в София, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Илияна Шишкова.

В деня на задържането на Иванчева и Петрова е имало още един задържан. Това е Стефан Дичев, за когото се твърди, че е в интимни отношения с Иванчева. Към днешна дата обаче той не е нито свидетел, нито обвиняем.

Майката на Десислава Иванчева твърди, че дъщеря ѝ ще си търси по съдебен път правата за уронване на престижа, след като от обвинението твърдяха, че тя имала доста бурен нощен живот, благодарение на който отложила срещата с Петко Дюлгеров няколко пъти.

Минути преди началото на заседанието Иванчева успя да каже пред медиите, че никога не е искала Румен Русев да стане кмет на "Младост", докато тече разследването срещу нея. 

Вижте още във видеото:

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)