34 фена са задържани след мача ЦСКА - "Левски"

Снощното дерби премина без сериозни инциденти

26.04.2018 | 07:03 Редактор: Василена Василева
34 фена са задържани след мача ЦСКА -

Без сериозни инциденти премина снощното дерби между "Левски" и ЦСКА на  Националния стадион "Васил Левски". 34 са задържаните преди, по време и след реванша от полуфинала за Купата на България, съобщават от МВР.  11 от тях са били арестувани заради употреба или притежание на наркотици, а останалите за агресивно поведение. 

За сблъсъка между "сини" и "червени" бяха предприети засилени мерки за сигурност, след като през миналата седмица двама полицаи бяха ранени от хвърлена бомбичка.

На Националния стадион бяха монтирани нови камери, които снимат с висока резолюция. Всички, които дойдоха на събитието преминаха през щателен контрол. 

След края на мача се е стигнало до инцидент като при изтеглянето на една от агитките е счупено стъклото на автобус на градския транспорт в района на булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Черни връх". Няма пострадали. 

Мачът завърши наравно, 2:2, а сините отиват на финал със "Славия".

Холивудският актьор Джерард Бътлър се присъедини към празненствата на футболистите и щаба на "Левски". Той влезе в съблекалнята на тима като носеше синьо-бяло шалче. Бътлър отново е в България за снимките на нов филм.

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)