Футболният хулиган, метнал бомбичката, остава в ареста

Йордан Исаев се извини на полицайката, която пострада тежко

23.04.2018 | 17:37 Редактор: Василена Василева
Футболният хулиган, метнал бомбичката, остава в ареста

25-годишният мъж, който рани с бомбичка двама полицаи по време на мача Левски-ЦСКА, остава в ареста. Той се предаде сам в събота и направи пълни самопризнания. 

По-малко от 30 минути бяха необходими на съдия Вера Човкова от Софийския градски съд, за да прецени, че Йордан Исаев трябва да остане зад решетките. Такова беше и желанието на прокуратурата.

Според съда има достатъчно събрани доказателства срещу него, както и опасност той да извърши ново престъпление, макар да е малко вероятно да се укрие, тъй като младият мъж има постоянен адрес.

Той е обвинен в нападението на двама служители на МВР на 18 април по време на дербито между Левски и ЦСКА. 

Пред съда Исаев каза, че съжалява и още веднъж се извини на жандармеристката Гергана Зашева, която пострада тежко при инцидента, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Ива Григорова.

Магистратите смятат, че Исаев може да извърши ново престъпление, защото по време на случилото се е бил маскиран, а след това се е погрижил да изхвърли маската и дрехите си, които и до момента не са намерени. Освен това се е прицелил точно към тунела на стадиона с намерението да рани най-много хора.

Решението на съда не е окончателно и може да се атакува пред Софийския апелативен съд.

А пострадалата служителка на столичната жандармерия Гергана Зашева съобщи, че се чувства по-добре и се възстановява бързо. Тя сподели, че инцидентът не е успял да я пречупи и ще продължи със службените си задължения. Жената коментира, че в ситуация като нейната може да се окаже всеки - дете, случаен гражданин и дори близък на този, който хвърля бомбичката.

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)