Цветанов с остри критики по адрес на президента

БСП орязва привилегиите на депутатите - фиксирани заплати и по-малко ваканции

18.04.2018 | 13:35 Редактор: Тодор Петров
Цветанов с остри критики по адрес на президента

Критика към президента Румен Радев, призиви за отмяна на депутатските привилегии и сблъсък между мнозинство и опозиция още в първите минути на днешния парламентарен ден. Така депутатите започнаха новата пленарна сесия, след като се върнаха от дългата си великденска ваканция.

Парламентарните групи отчетоха своите приоритети. Председателят на ПП на ГЕРБ Цветан Цветанов отчете като голям успех европредседателството ни и срещата между ЕС и Турция във Варна. 

Той нападна Радев за думите му, че България прилича на тъмна строителна площадка. Според Цветанов големите амбиции се раждат от големи комплекси. Думите му бяха насочени към държавния глава и левицата. 

Междувременно от БСП ще внесат промени в правилника за работата на парламента, така че депутатските заплати да станат фиксирани. Според Корнелия Нинова те трябва да бъдат фиксирани на около 3 хил. лева. 

Предвижда се да бъдат намалени и депутатските ваканции - ще има една дълга през август, а другите ще бъдат на официалните празници и почивни дни. Веселин Марешки също влезе в тона на управляващите и нападна социалистите.

На фона сблъсъците в пленарната зала, се наложи поименна проверка поради отсъствието на депутатите. В крайна сметка те успяха да съберат кворум и продължиха своята работа, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Мария Папазова.