Искат "задържане под стража" за шофьорката от ужаса на "Тракия"

Експертизата на автомобила ѝ показва, че няма техническа неизправност

16.04.2018 | 07:00 Редактор: Тодор Петров
Искат

Прокуратурата ще поиска най-тежката мярка "задържане под стража" за жената, управлявала лекия автомобил в катастрофата на магистрала "Тракия" във фаталния петък 13.

Днес изтича 72-часовата ѝ мярка за неотклонение. Жената е на 29 г. от Плевен. Повдигнато ѝ е обвинение за причиняване на пътнотранспортно произшествие, при което са загинали шестима души. 

Техническата експертиза на нейния автомобил показа, че колата няма техническа неизправност. Водачката обаче има тежко провинение преди две години, свързано с употреба на алкохол. 

Продължава разследването на жестоката катастрофа. Очаква се до няколко дни да бъдат обявени резултатите от техническата проверка на автобуса.

През изтеклата нощ има позитивна промяна в състоянието на пострадалите при катастрофата до Вакарел, настанени в УМБАЛ "Св.Анна"-София, съобщават от там. Пациентите са стабилизирани и контактни и вече всички са на собствено дишане.

Няма пряка опасност за живота им, но все още са възможни усложнения. Ако състоянието на пациентите позволява, още днес ще бъдат направени нови операции.