Щастлива развръзка: Пресиан от Велико Търново има нов дом!

Години наред неговата майка изминаваше по 4 км пеша, бутайки инвалидната му количка, за да го заведе на училище
Публикувана: От:

Щастлива развръзка в живота на Анета Янева и 15-годишният Пресиан от Велико Търново. Години наред жената всеки ден изминаваше по четири километра пеша, бутайки до училище инвалидната количка на момчето, което се бори с тежката диагноза мускулна дистрофия. Днес те вече имат нов дом, а трогнат от историята им собственик на строителна фирма ремонтира безвъзмедно жилището им.

Още по темата

 

Анета Янева години наред живее с двете си деца в малка стая в покрайнините на Велико Търново без елементарни битови условия. Синът ѝ, 15-годишният Пресиан е прикован към инвалидна количка. Момчето обаче не губи надежда. Мечтае да стане фризьор, за може един ден да помага на майка си. 

За да помогне на сина си да осъществи мечтата си, майка му Анета всеки ден извървява километри пеша, за да го заведе до класната стая. 

Малко след Коледа идва и дългочаканата новина - семейството може да се настани в общинско жилище, в което учителите всеки ден да посещават Пресиан. 

А строителният предприемач от Велико Търново Милен Ангелов решава безвъзмездно да направи ремонт на новия им дом. 

Две седмици по-късно Ани и двете ѝ деца се радват на новото си жилище и казват, че отново вярват в доброто. Надяват се и повече хора да последват примера на Милен Ангелов.

Коментари ( 0 )