Шефът на фирмата-превозвач: Автобусът е снабден с колани

Собственикът на "Юнион Ивкони" Георги Атанасов обяви, че шофьорите дори призовавали за ползването им

13.04.2018 | 19:24 Редактор: Ивайло Николов
Шефът на фирмата-превозвач: Автобусът е снабден с колани

Собственикът на транспортната фирма "Юнион Ивкони" Георги Атанасов обяви пред Bulgaria ON AIR, че автобусът, който катастрофира днес е бил оборудван с предпазни колани за всички пътници. Превозното средство, което е тръгнало от Бургас тази сутрин в посока София, катастрофира на магистрала "Тракия" край Вакарел.

В резултат на това 6 души загинаха, а 23 са ранени. 5 от постадалите са в критично състояние, те са настанени в болница "Св. Анна" и за тях следващите 24 часа са най-критични.

За утре е обявен ден на национален траур, а основните версии, по които се работи са свързани с това, че лек автомобил блъска странично автобуса и той се озовава извън пътя. 

Към този момент катастрофиралото превозно средство вече е изправено и в него текат следствени действия. Предстои злополучният автобус да бъде изтеглен от влекачи, а цял ден на мястото на катастрофата движението по магистралата беше изключително затруднено. То продължава да е така и към този момент се осъществява само в платното в посока за Бургас.

Вижте още подробности във видеата!