България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Празник с 40 хил. евро за шампанско: Диагнозата - войнстваща простотия!

Д-р Цветеслава Гълъбова, Соня Колтуклиева и Патриция Кирилова коментираха видеото със сина на Цоло Вутов
Публикувана: От:

Още по темата

 

Още по темата

 

Видео на празнуващи българи се превърна в интернет сензация. Твърди се, че то е направено във Френските Алпи, където са изразходени няколко кашона шампанско на стойност 40 хил. евро.

Има ли диагноза такова поведение в обществото ни? Според психиатъра д-р Цветеслава Гълъбова - да!

"Войнстваща простотия и примитивизъм, които се издигат в култ и се превръщат в норма на поведение", диагностицира тя в "България сутрин" и остави отворен въпроса "На какво учим децата си?"

Шампанско се лее, "Шушана" се пее, а журналистът Патриция Кирилова не е сигурна дали става въпрос за същия "богаташки син", за когото се твърди, че е на видеото - този на бизнесмена д-р. инж. Цоло Вутов.

"Тази практика не е тенденция само сред българите. Виждала съм в Кан и в Сен Тропе чужденци да празнуват по този начин", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

PR експертът Соня Колтуклиева ѝ потвърди, че става дума за същия син и отсече: "Нека цяла България гледа видеото, за да се отврати, така че на никого повече да не му идва наум да го прави!"

"Проблемът в това демонстриране на възможности е ниското самочувствие. Такова е поведението на "кухите хора", които са интелектуално примитивни и за тях да демонстрират нещо, което нямат, е въпрос на чест", посочи д-р Гълъбова.

По думите ѝ това поведение не се среща само при "богаташките деца". Тревожното, отбеляза тя, е че много от подрастващите са на мнението, че родителите им са дали стандарт, от който те не могат да паднат.

"Странното е защо този стандарт не е свързан с четене на книги, със самоусъвършенстване, с интереси към света...", риторична бе психиатърът.

Д-р Гълъбова е категорична, че не е въпрос за "омраза към богатите", а за по-голям проблем: "След като една държава не може да си събере 16-те милиарда ДДС, защо пък един наследник на фамилия, близка до властта, да не даде 40 хил. евро за шампанско?"

Коментари ( 1 )
  • 1

    KamHristova

    23 мар 2018 | 10:55

    Във връзка с коментарите на гостите в предаването бих желала да изразя своето възмущение. Аз съм българка, живея във Варна, но имам приятили в Кърджали. Във всички обществени учреждения в Кърджали се говори само на български и местните са изключително любезни, за разлика от сферата на услугите във Варна, където не смееш дори да попиташ като клиент. А знаят ли дамите, че в заведенията в Кърджали е забранена турската музика, а всеки кръгъл час градския часовник отбелязва с възрожденски песни? Смятам, че всеки срединтинтелигентен българин може сам да си направи извода. Относно музиката в детската градина - тя както и танците са грузински, а не ориенталски. А вие не бихте ли се зарадвали ако българчета в канадска детска градина празнуват с хоро? За съжаление повечето не са вече с бг имена и самосъзнание.