Транспортен хаос в цялата страна заради силния снеговалеж. Карайте внимателно!

В София пътищата обработват общо 165 машини още от 4 часа сутринта, съобщават от Столичната община

22.03.2018 | 13:02 Редактор: Велислав Филипов
Транспортен хаос в цялата страна заради силния снеговалеж. Карайте внимателно!

Транспортен хаос в столицата. Обилният снеговалеж през нощта и тази сутрин предизвика сериозни задръствания и закъснения на градския транспорт. Според информация на Столичната община в цяла София пътищата обработват общо 165 машини за снегопочистване още от 4 часа сутринта.

Въпреки усилията на снегопочистващите фирми, повечето столичани бяха категорични, че булевардите и по-големите улици в София не са почистени добре. От Столичната община отговориха, че снегопочистването е било затруднено, защото снегорините попаднали в сутрешните задръствания. 

Положението вече се нормализира. Масовият градски транспорт се движи с леко закъснение и всички главни артерии са почистени до асфалт.

От Столичната община обещават да следят обстановката и дали всички фирми си вършат работата. При нарушения ще бъдат налагани глоби. От Столичния инспекторат пък напомнят на гражданите, че трябва да изчистят снега пред домовете си и търговските обекти, иначе ще последват солени глоби.

Според метеорологът Симеон Матев зимата ще продължи още няколко дни. В този час почти в цялата страна вали обилно, но в Южна България се очаква снеговалежът следобед да спре.

Временно се ограничава движението на камионите над 12 тона по магистрала "Тракия" на територията на Софийска област. На магистрала "Хемус" движението на тежкотоварните камиони е ограничено само в посока София. АМ "Люлин" е временно затворена, обходният маршрут е Владая-София.

Изключително тежко е преминаването през проходите на републиката. Десетки са катастрофите до този час, някои от тях и по-тежки. Една от тях стана край Благоевград. В района на Шарков чифлик на Главен път Е79 джип се удари в камион. Пострадали като по чудо няма. 

Джипът се е движел зад камиона, внезапно е поднесъл и се ударил. Цялата му предна част е смачкана. Вероятно между двете превозни средства не е имало достатъчно дистанция. Камионът е без сериозни щети. Докато бъде изчистен, пътят трябваше да бъде затворен за кратко. Според шофьора на ударения джип причината за катастрофата е непочистения от снега път.

Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Генчо
преди 6 години
Утре сутринта ще е по-страшно като всичко е в лед Сигнализирай за неуместен коментар