Заради лошото време: Над 100 сигнала са подадени на 112

Екипите на "Аварийна помощ" и пожарната са работили през цялата нощ и дейностите по почистване и обезопасяване продължават

18.03.2018 | 13:14 Редактор: Велислав Филипов
Заради лошото време: Над 100 сигнала са подадени на 112

Бурното време продължава и днес. Близо 100 сигнала за щети от вятъра са получени от вчера следобед до тази сутрин на телефон 112. В София шест екипа на дирекция "Аварийна помощ" са реагирали на още 50 сигнала за паднали клони, дървета и ламарини до този час.

Все пак към този час обстановката в София изглежда спокойна. Екипите на "Аварийна помощ" и пожарната са работили през цялата нощ и дейностите по почистване и обезопасяване продължават. 

Два са по-сериозните инцидента - паднали клони на ул. "Българска Морава" и ул "Искър". 

През изминалото денонощие пожарникари са участвали в общо 104 спасителни операции. Голяма част от тях са свързани със закъсали автомобили, паднали дървета, спасяване на животни и други.

Към момента градския транспорт се движи нормално. Временно беше скъсен маршрутът на трамваи с номера 20 и 23, но движението им вече е възстановено.

Един от градовете с най-сериозни щети след вчерашната буря е Враца. Там покрив падна върху улица - за щастие няма пострадали хора.