Един човек загина, а друг е тежко ранен след инцидент в завод "Арсенал"

Вероятно става въпрос за запалване, възникнало вследствие на човешка грешка, коментира областният управител на Стара Загора Гергана Микова пред Bulgaria ON AIR

14.03.2018 | 12:54 Редактор: Василена Василева
Един човек загина, а друг е тежко ранен след инцидент в завод

Един човек е загинал, а друг е със сериозни изгаряния при инцидент в оръжейния завод "Арсенал" в Казанлък. На мястото на инцидента има пожарни, линейки и полиция. 

Инцидентът е станал около 10:20 ч. тази сутрин в помещение на цех 130 на завод 3. Загиналият е 20-годишен мъж от с. Шаново, който от две години е работел във фирмата. 

Пострадалият е около 40-годишен с близо 10-годишен стаж в предприятието. Той е със сериозни изгаряния и е настанен в реанимацията в Казанлък.  Предстои да бъде транспортиран до Клиниката по изгаряния в Пловдив, предаде кореспондентът на Bulgaria ON AIR Георги Манев.

По предварителна информация става въпрос за запалване, възникнало вследствие на нарушение на технологията, по която се извършва конкретният процес, съобщи в телефонен разговор за Bulgaria ON AIR областният управител на Стара Загора Гергана Микова.

Няма други пострадали хора. Останалите работници са били изведени от помещението. 

Към момента екипи на пожарната извършват проверка в района, за да установят дали има опасност от замърсяване на въздуха.