Моника Станишева категорично разграничи себе си от "Инерком"

Който разпространява неверни твърдения за мен ще трябва да ги докаже в съда, подчерта тя

08.03.2018 | 17:25 Редактор: Иван Берберов
Моника Станишева категорично разграничи себе си от

Жената до лидера на ПЕС Сергей Станишев - Моника, категорично отрече да е ангажирана с PR-а на купувача на ЧЕЗ - "Инерком". В съобщение до медиите Станишева определя замесването ѝ с фирмата като фалшива новина.

"Като човек с повече от 20-годишен опит в журналистиката и във връзките с обществеността, не съм и подозирала, че технологията на черния PR ще достигне до такова дъно в стремежа на някои политически сили да се разтоварят от огромното гражданско напрежение", коментира тя.

По-рано днес от ГЕРБ заявиха, че жената на лидера на ПЕС изпраща прессъобщенията на "Инерком", а пък Моника Станишева посочва, че името ѝ и това на компанията, която управлява, се свързват с фирмата на Гинка Върбакова в публикация на "Капитал".

"Длъжна съм категорично да заявя, че нито аз лично, нито "Актив Груп" като агенция имаме нещо общо с PR-обслужването на г-жа Върбакова или притежаваната от нея компания. А опитът да бъда замесена с фирма "Инерком" категорично е фалшива новина", заявява Станишева.

Тя била учудена, че сериозна политическа сила използва медийни спекулации в своя декларация и посочва, че мета данните на документите във всеки файл могат да бъдат променени от специалисти, предаде Dnes.bg

"Категорично заявявам, че няма да позволя името ми да бъде замесвано в подобни нелепи сценарии и че всеки, който разпространява неверни твърдения за мен, ще трябва да ги докаже в съда", пише Моника Станишева.

Междувременно от БСП заявиха, че не носят отговорност за ничии бизнес дела.

"Внушенията, които обвързват партията с едни или други частни интереси, са абсурдни, защото БСП е с ясна и последователна позиция - не някой, а държавата да изкупи ЧЕЗ", заявяват социалистите.