Граждани пред МС: Не искат сделката с ЧЕЗ и кабинета "Борисов" на власт!

Те се заканиха пак да излязат на протест, ако електродружеството не премине в ръцете на държавата

07.03.2018 | 13:09 Редактор: Жанета Нейкова
Граждани пред МС: Не искат сделката с ЧЕЗ и кабинета

Не на аферата "ЧЕЗ". Протест под този надслов се проведе пред сградата на Министерския съвет. Той бе организиран от политическите партии БСП, "Възраждане" и "Пролет", както и от неправителствени организации.

Основното искане на хората бе развалянето на сделката с ЧЕЗ и поемането на електроразпределителното дружество от държавата, както и оставка на целия кабинет "Борисов 3" заради политиката, която води.

Пред събралите се излезе Корнелия Нинова и се обърна към премиера, заявявайки, че народът всеки ден е по улиците и си казва думата, а конкретната такава била "Оставка".

"Цялото отвоюване на паралелната държава, наречена "Бойко Борисов" и неговата шайка е необходимо сега и вече никой не си правил илюзията, че Гинка от Пазарджик следи Борисов", бяха думите на лидера на БСП.

Елена Йончева също излезе пред събралата се тълпа и заяви, че "партия ГЕРБ е корумпирана, организирана шайка, а "Кум-гейт" има във всеки град".

Хората ще се съберат отново на протест следващата седмица, но този път пред ЧЕЗ, ако сделката с чешката компания се осъществи.

Организаторите на протеста бяха разпечатили формуляр с оставката на Бойко Борисов. Опитаха се да го внесат в сградата на Министерския съвет, но бяха спрени от полицията.

Намекна се още, че управляващите имали намерение след 2 седмици отново да се опитат да внесат за ратифициране Истанбулската конвенция.