Непреклонните протести на надзирателите - епизод пореден...

Служителите в затворите обидено отказаха едва 5% увеличение на заплатите

23.02.2018 | 13:22 Редактор: Иван Берберов
Непреклонните протести на надзирателите - епизод пореден...

Надзиратели от цялата страна за пореден път излязоха пред затворите рано сутринта. Ден преди първия си голям митинг, те за пореден път настояха за достойни условия на труд. Вече са готови и с писмо до европосланиците, пред които да поставят проблемите в сектор "Сигурност" у нас.

В средата на месеца синдикатите са имали среща с министъра на правосъдието и финансовия министър. На нея властта е гарантирала само 5% увеличение на възнагражденията. Служителите в затворите обидено отказаха подаянието. 

Продължават да настояват за изравняване на парите и условията на работа с колегите им от МВР, тъй като работят под един и същ закон. 

Светослав от 14 години е в системата. Не помни колко пъти досега е чувал, че повече пари за него и колегите му ще има в следващия бюджет. Преди няколко години, при опит за бягство, затворник нападнал със саморъчно направен нож колега на Светослав. 

Подобни случаи обаче не са изключение, признават надзирателите. В събота е първият голям протест на надзирателите. На 10 март те отново ще излязат, за да поискат справедливи и достойни условия на труд. А пикът на недоволството им е планиран за 26 март, когато у нас отново ще има среща на Съвета по правосъдие и вътрешен ред.