Tрус в управляващата коалиция: Сидеров нападна Цветанов и Симеонов

Градусът между Патриотите първи повиши вицепремиерът и лидер на НФСБ

22.02.2018 | 18:44 Редактор: Велислав Филипов
Tрус в управляващата коалиция: Сидеров нападна Цветанов и Симеонов

Напрежение в управляваща коалиция. Председателят на парламентарната група на "Обединените патриоти" Волен Сидеров отправи тежки обвинения към Цветан Цветанов и вицепремиера Валери Симеонов. 

Градусът между Патриотите първи повиши вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Той обвини ВМРО, че си приписват всички заслуги, а после дори намекна, че е възможно "Обединените патриоти" да не се явят заедно на следващите избори. 

След няколко дни мълчание отговори Волен Сидеров през партийната си телевизия. Националистът намекна, че именно Цветанов стои зад действията на Валери Симеонов.

Напрежение явно тлее и между Патриотите и ГЕРБ. Сидеров атакува грубо и председателя на най-голямата парламентарната група - Цветан Цветанов. Пред БНТ националистът го обвини, че отклонява вниманието от важни теми и заяви: Много обичам бивши комунисти от МВР да разсъждават за комунизъм

На фона на разприте в мнозинството - промени в Закона за обществените поръчки, които позволяват ремонтите по оградата на границата да се правят без обществени поръчки, вбесиха опозицията. 

Според БСП това е опит за прикриване на корупция. От ГЕРБ обясниха, че така проблемите с преградното съображение ще се възлагат по-бързо.