Инеженер направи разбираема карта на столичното метро

Стоян Стоянов прекъсна дългогодишния проблем

22.02.2018 | 14:36 Редактор: Жанета Нейкова
Инеженер направи разбираема карта на столичното метро

Снимка: Стоян Стоянов 

Много хора са се оплаквали от липсата на разбираемост на картите на градския транспорт в София и от гледна точка на метрото, и на автобусен или трамваен транспорт. На сайта на "Метрополитен" картата не е обновявана от години.

Различни организации през годините сигнализират, че картите са неразбираеми за хората, живеещи в София, а още повече за самите туристи, които трябва хем да се сблъскват със сложни и неразбираеми карти, хем със служителите на градския транспорт, които масово не говорят английски и не могат да обяснят кои билети за какво са. А пък въпросът с билетите е съвсем друга тема, за която всички се чудим кога ще вземем пример от успешно прилагани решения в други страни.

Но има и хора, които не искат да се примиряват с това, което ни се дава и решават да помагат на държавниците ни. Такъв пример е инженерът Стоян Стоянов, който решава да направи нещо по въпроса. Имайки предвид че картографията е едно от хобитата му, той се заема да направи по-разбираема карта. И не му отнема особено време.

Цялата статия прочетете в Dnes.bg