Майката на пострадалите близнаци се барикадира в дома си в Пловдив

Вчера жената бе арестувана, след като пияна закарала децата в болницата и обяснила - имали наранявания, заради паднала гипсова картина

21.02.2018 | 15:47 Редактор: Велислав Филипов
Майката на пострадалите близнаци се барикадира в дома си в Пловдив

В дома си в Пловдив се е барикадирала майката на тригодишните близнаци, постъпили по спешност в болница със синини и наранявания. 

38-годишната Иванка Стефанова се е заключила в апартамента си и отказва контакт със социалните работници. Вчера жената беше арестувана, след като пияна закарала децата в болницата и обяснила - били с наранявания, заради паднала върху тях гипсова картина. 

Децата все още са в в тежко състояние. Момчето е в кома - със спукан череп и хематом. Момичето е със синини по тялото. То не може да ходи и да говори. 

Последният преглед при личния лекар е бил преди година. Още от началото те са били диагностицирани с лека форма на церебрална парализа. 

Засега от полицията не могат да потвърдят, че над децата е било упражнявано домашно насилие. Докато приключат проверките близнаците ще бъдат настанени в приемно семейство или в център от семеен тип с медицинска грижа. 

Прокуратурата се е самосезирала и започва проверки по случая.