Българка в Лондон отдавала апартаментите, които чисти - после бягала с парите

Хитрата чистачка излъгала редица нашенци с по 2-3 хиляди паунда

20.02.2018 | 09:15 Редактор: Иван Берберов
Българка в Лондон отдавала апартаментите, които чисти - после бягала с парите

Българи, които живеят и работят в Лондон, са станали жертва на хитра нашенка, която източвала парите им с различни схеми. Хитрата Милена Сафиева най-често събирала пари от гастарбайтери като отдавала под наем къщите, които чистела. Тя разполагала с ключове за тях, на които вадела дубликати, за да ги даде на бъдещите наематели, пише bg-voice.com, цитирани от "Монитор".

По този начин прибирала по 2-3 хиляди паунда от други българи, които искали да ги наемат, но впоследствие се оказали измамени.

Една от "изгорелите" с пари е Мария Делкова, която дава гласност на случая. Тя качи снимка на "чистачката брокерка" с информация за начина й на действие във Facebook групата "Обяви на българите в Лондон - работа, квартири и всичко останало". След което и други измамени споделили своите неприятни истории.

"Тази и мен ме ограби преди шест месеца, подадена е жалба в полицията, но нищо не излезе, може би към 3000 паунда съм й дал", твърди друг потребител на име Сабри.

Йоана Стоева е още една българка, на която Милена предложила жилище. Наемателката обаче се усъмнила, защото измамничката й поискала 1250 паунда наем за двустаен апартамент в "Нотинг хил", квартал в центъра на Лондон, което било прекалено ниска сума.

Йоана обаче направила няколко снимки на Милена, представяща се още като Мил и Емили.

"През цялото време й правих снимки, на които се вижда лицето й, защото ми беше съмнителна", разказва Стоева.

Болногледачката Нора Лисова не проявила нейната съобразителност.

"Представи ми се с името Мел Сафиева. Направих й банков превод от 220 паунда, за да ми изпрати цигари по пощата, защото работя като болногледачка 24 часа и не можех да си позволя да изгубя надницата, за да пътувам до Лондон и да си ги получа на ръка. Така съм превеждала на много българи на юнашко доверие и винаги съм си получавала цигарите", споделя Лисова.

Михаил Хараланов, който работи във фирма за логистика и живее в Лондон, допълва, че е щял да наема същия апартамент, за който Сафиева взела 2000 паунда от Мария Делкова.

"И аз я познавам, едно време живя в една от къщите, които давам под наем. Там живееха осем мъже строители, които я бяха намерили някъде на улицата, защото нея я бяха изхвърлили от първата й квартира. Живя при тях два месеца, след което ги обра и избяга", пише друг българин.

Според някои потребители жената имала 7-годишно дете, което също живеело при нея в Лондон. Делкова съобщи в края на миналата седмица във Facebook групата, че Сафиева е арестувана, а жертвите й вече могат да подадат жалби в полицията.

Снимка: Pixabay.com