Нов опит за старт на делото "КТБ" ще има днес

Бившият мажоритарен собственик на банката Цветан Василев е обвинен, че е ръководил престъпна група от 14 души за присвоявания
Публикувана:

Още по темата

 

Поредното заседание по делото за източването на КТБ е насрочено за днес. Бившият мажоритарен собственик на банката Цветан Василев е обвинен, че е ръководил престъпна група от 14 души за присвоявания.

Според прокуратурата той е виновен за изнасянето на 206 милиона лева от главната каса на банката и за източването на повече 2,5 милиарда лева. Освен Василев, подсъдими са още 17 души, предимно служители на КТБ.

Пред съда ще отговарят и бившите подоправители на БНБ Цветан Гунев и Румен Симеонов. Спецсъдът отложи старта на делото два пъти, като една от причините за това беше, че Цветан Василев не е получил съдебните документи.

Преди дни стана ясно, че той е получил призовката и обвинителният акт по делото. Документите наброяващи около 11 хиляди страници са му били предадени в Белград. Цветан Василев е в Сърбия от 2014 год. и тече дело за екстрадирането му,  за което не е ясно кога ще приключи.

 

Коментари ( 0 )