Кошлуков се извини за "жеста", оставка няма да има

Протестиращи се събраха пред сградата на БНТ и поискаха програмният директор на телевизията да освободи поста

12.02.2018 | 19:15 Редактор: Ивайло Николов
Кошлуков се извини за

Пореден протест пред Българската национална телевизия. Този път с искане програмният директор Емил Кошлуков да си подаде оставката. Поводът е, че като водещ на предаването "Още от деня" в петък, той си позволи неприличен жест в ефир.

Изпълнителният директор на обществената телевизия Константин Каменаров осъди поведението на Кошлуков и обеща той да се извини, отново в ефир. 

И днес Емил Кошлуков поднесе своите извинения, като обясни, че поведението му е било провокирано от екозащитниците, които според "Зелените" са провокатори. Кошлуков подчерта, че и отново би реагирал, ако обиждат негови колеги, но далеч по-умерено. 

Той беше провокиран от поведението на протестиращите в подкрепа на Пирин, които обиждали неговите колеги, които отразяват протеста.

Според програмният директор на БНТ не е допустимо протестиращите да обиждат работещите в обществената телевизия и в същото време някои от тях редовно да се появяват в националната телевизия.

На протеста днес се събраха малцина, като те настояваха за оставката на Кошлуков, а не за негово извинение.

Недоволните хора настояват програмният директор на БНТ да напусне поста си, защото според тях е недопустимо в ефира на обществената телевизия да се показват неприлични жестове.