Напрежение в Ихтиман: 65-годишен мъж почина при акцията на МВР

Според ромите полицаите не са си направили труда да се обадят на линейка

08.02.2018 | 16:22 Редактор: Велислав Филипов
Напрежение в Ихтиман: 65-годишен мъж почина при акцията на МВР

В ромския квартал "Изток“ в Ихтиман се проведе и съвместна акция между полиция и жандармерия. Причината е профилактика срещу криминалния контингент. В хода на операцията се съобщава за инцидент, при който е починал 65-годишен мъж, жител на махалата.

Жандармеристите са търсели четирима младежи, които живеели в квартала. По време на акцията 65-годишният мъж - чичо на един от издирваните, излиза, за да провери какво се случва. Тогава, по думите на свидетели, бива блъснат от полицаите, след което пада, удря си главата и почива на място. 

Според ромите полицаите не са си направили труда да се обадят на линейка. Местните звънят на 112, но когато медицинската кола пристига установява смъртта на мъжа.

Жителите твърдят, че полицаите не представили никакви документи и не дали обяснение за какво е акцията. Официално от МВР отричат, че адресът, където мъжът е починал, е обект на полицейски действия. 

Акцията завършва успешно и издирваните мъже са откарани в районното управление на града. Тогава близките им се пренасят от махалата в центъра, за да получат информация.

Междувременно в интернет се появиха кадри от районното управление в Ихтиман, които показват гавра с един от задържаните.