Арестуваха собствениците на питбула убиец в Пазарджишко

Задържани са бащата, лелята и чичото на 3-годишното починало момче

30.01.2018 | 12:44 Редактор: Василена Василева
Арестуваха собствениците на питбула убиец в Пазарджишко

Районната прокуратура в Пазарджик повдигна обвинение на чичото на убитото от питбул дете в село Мокрище. 35-годишният Димитър е собственик на кучето. 

Обвинението е за недостатъчни грижи и контрол върху животното, вследствие на което е настъпила смъртта на детето. Бащата и лелята на 3-годишното момче излизат от ареста. Кучето не е чипирано, не е ваксинирано или обезпаразитено.

Според специалисти животното е било недохранено и това вероятно е предизвикало агресията му. 3-годишният Тошко е бил оставен без надзор и то не за първи път. 

Майката работи в Германия, а бащата не бил в къщата на лелята и чичото на детето, където станал инцидентът. Районната прокуратура в Пазарджик започна разследване по случая.

Лелята, чичото и бащата на детето са задържани за 24 часа. Ако бъдат признати за виновни за неполагане на грижи за кучето, собствениците му може да получат до 5 години затвор и глоба в размер на до 10 000 лв. 

Специализирани екипи установиха, че питбулът е бил гледан в мизерни условия. Хората от махалата обаче твърдят, че вината е на родителите на момчето. След като се събраха пред къщата, където стана трагедията, част от хората в ромската махала на Мокрище нахлуха при майката на убитото дете, за да ѝ търсят сметка. 

Въпреки че информацията не е потвърдена, по думите на съседите тя работи като проститутка в Германия, а бащата е неин сводник. Разследването по случая продължава, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Ива Григорова.