Майката от къщата на ужасите в Свищов отрече всичко пред Bulgaria ON AIR

По последна информация 65-годишната Пенка Стоянова е арестувана

17.01.2018 | 16:01 Редактор: Иван Берберов
Майката от къщата на ужасите в Свищов отрече всичко пред Bulgaria ON AIR

Развръзка на тежкия случай в Свищов, където според все още непотвърдена информация, майка държала двете си дъщери заключени в дома им в продължение на 20 години. Днес кметът на града и полицията успяха да влязат в къщата. 

Двете жени са на 43 и 44 години. Екип на Bulgaria ON AIR се опита да посети жените, но майка им Пенка Стоянова не допусна някой да говори с тях. В помещението, в което живеели двете жени бе допуснат само кметът на Свищов Генчо Генчев, който разказа, че там се е сблъскал с потресаваща гледка. 

Семейството живеело в изключителна мизерия. По думите му по-малката сестра - Анжела, е била на легло и неконтактна към външните хора. Успявала е да говори само с по-голямата си сестра. Семейството живее в една стая, с една кухня. 

Генчев допълни, че двете сестри са с толкова сериозни финансови проблеми, че дори нямат дрехи. Веднага след като кметът излезе от къщата майката сама пожела да разговаря с екипа на Bulgaria ОN AIR. 

Тя напълно отрече да е държала под ключ двете си дъщери. Тъкмо напротив – дъщерите ѝ работели в София и си идвали през няколко месеца в Свищов, предаде репортерът Мирела Дончева. 

Двете дъщери отказват на този етап каквато и да е помощ от институциите. Отказват да бъдат изведени и настанени в специализирано заведение. По случая продължава да работи Районната прокуратура в Свищов. 

По-рано през деня наблюдаващият прокурор заяви, че ще се изяснят всички детайли около този така заплетен случай. Ако съответните служби констатират нужда, двете жени ще бъдат настанени в специално заведение. 

По последна информация 65-годишната Пенка Стоянова е арестувана, а дъщерите ѝ продължават да отказват помощ от социалните служби.