Официално: Установихме директна самолетна връзка с Азербайджан!

Това отваря вратата за взаимен тирузъм и безнес между двете страни

16.01.2018 | 12:26 Редактор: Иван Берберов
Официално: Установихме директна самолетна връзка с Азербайджан!

От днес има нова възможност за бизнес и туризъм между София и Баку. В столицата кацна първият директен полет от столицата на Азербайджан. Оттам го изпратиха премиерите на България Бойко Борисов и на Азербейджан Артур Расизаде. На самолета беше и екип на Bulgaria ON AIR - репортерът Гери Венкова и операторът Ангел Пешков. 

Наричат Баку – малкия Дубай. А с директен полет той е само на три часа път от София. Транспортната връзка беше окончателно одобена още преди два месеца на среща на президента Румен Радев и колегата му от Баку Илхам Алиев.

Подготовката за първия полет пък проследиха на място на летището в Баку премиерът Борисов и министър-председателят на странта на огньовете Артур Расизаде.

"Отношенията между нашите страни са безупречни. Правим всичко възможно така да остане и за вбъдеще", заяви Расизаде.

Директният полет ще се осъществява от нискотарифната компания на националния превозвач на Азербайджан. Екипът на Bulgaria ON AIR беше допуснат до пилотската кабина.

Така от Баку ще се пътува по лесно за работа, тъй като плановете са Азербайджан да ни помогне с изграждането на газопреносна система и да ни захранва със синьо гориво на ниски цени. Но и за развлечение. 

Пътниците от Баку видяха историческа възможност за опознаване между двата народа.

Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR