ГЕРБ и БСП с нови словесни престрелки, имало ли е злоупотреби в Хасково?

Очаква се опозицията да внесе вота на недоверие срещу правителството

16.01.2018 | 19:23 Редактор: Василена Василева
ГЕРБ и БСП с нови словесни престрелки, имало ли е злоупотреби в Хасково?

На прага на новата пленарна седмица БСП и ГЕРБ готвят своите аргументи за вота на недоверие, който опозицията ще внесе утре за несправяне с борбата с корупцията. Продължава и престрелката между Делян Добрев и Елена Йончева за това има ли злоупотреби в Хасково.

Денят Х за власт и опозиция - първият пленарен ден за новата седмица. В сряда червените ще представят мотивите си и ще внесат дългоочаквания вот на недоверие за несправяне с борбата с корупцията. 

И докато престрелката за вота тепъръва предстои, битката за Хасково се поднови. Червената Елена Йончева отново атакува Делян Добрев от ГЕРБ. Този път обаче не за кадруване в общината. А за спечелени обществени поръчки от фирми свързани с Добрев и за заеми, взети от фирма на бащата на Добрев. 

Според Йончева 2 млн. лева са дошли от офшорна фирма.

А Добрев контраатакува Йончева и попита ползвала ли е по време на предизборната кампания кола на областната управа, за да превози фотографа си до границата. И за страничните дейности на Йончева. 

В спора се намеси и Цветан Василев, макар и косвено. По данни на Добрев Йончева е пребивавала във винарна, свързана с него. Червената депутатка от своя страна отрече и обясни, че винаги отсядала в хотел.