Варна ми е Нова Ривиера… Или поне за някои британци

Изданието "Дейли Мейл" похвали морската ни столица и отбеляза, че там е най-стойностната плажна почивка в цяла Европа

14.01.2018 | 12:27 Редактор: Иван Берберов
Варна ми е Нова Ривиера… Или поне за някои британци

В свят, в който всеки град се определя като "Северна Венеция" или "Южен Париж", Варна може да се назове "Нова Ривиера". Това отбелязва британското издание "Дейли Мейл" в специална статия, посветена на морската ни столица.

"Варна? Намира се в България и е третият по големина град в страната, част от бившия източен блок, както и най-голям морски курорт", пише изданието и отбелязва, че градът е бил дестинация за германски и полски туристи от десетилетия, но сега иска да отвори себе си и за британските посетители с нова самолетна линия.

"Варна е слънчева като Ница, плажовете са също толкова хубави, но във Варна цените са на 1/3 от тези във френския град", пише в материала. Но подчертава и една съществена разлика – във Варна няма яхти, предаде Dnes.bg.

В материала се чете още, че "има два града Варна". Единият представлява място с приятни клубове, добри хора и тонове история, докато другият град са местата, отдалечени на няколко километра от жилищните квартали – варненските плажове и най-вече курорта Златни пясъци.

Авторите на материала посочват, че са избрали да отседнат в Златни пясъци - най-големият и най-известен курорт край Варна. "Това е село на брега на морето, построено през 50-те години от комунистическия режим на България, за да донесе на страната чуждестранна валута. Но сега хотелите са елегантни и модерни, с фокус върху семейството", пише авторитетното издание.

"Това е най-стойностната плажна почивка, която открих в Европа", отбелязва авторът на материала.