"Българска история" представя образователния проект "Българско военно чудо" в Русе

Събитието ще се проведе в Регионална библиотека "Любен Каравелов" на 11 януари в 19 часа
Публикувана: От:

Още по темата

 

Образователният проект "Българско военно чудо", който вече обиколи почти цялата страна, сега гостува за втори път в Русе. От сдружение "Българска история" ще представят инициативата пред десетки ученици и гости на 11 януари. 

Събитието ще се проведе в Регионалната библиотека "Любен Каравелов" от 19 часа. По време на него гостите ще имат възможността да гледат няколко късометражни филма от документалната поредица "Българско военно чудо", а от сдружение "Българска история" ще разкажат някои любопитни факти за представените битки. 

Събитието се организира от фондация Econt. Целта на организираните от фондацията събития е споделяне на знания и представяне на успешни и иновативни образователни проекти. "Българско военно чудо" е сред тях. Това е съвместна образователна инициатива на "Българска история" и ЗАД "Армеец", която пресъздава най-големите постижения на българската армия в периода на петте войни след Освобождението на България. 

Проектът има за цел да напомни по един съвременен начин за огромната сила, която българският народ притежава, когато е обединен, като разкаже за ключови български битки чрез 10 интересни късометражни филма. Те се представят в десетки училища в страната по време на открити уроци, които от „Българска история“ изнасят пред учениците в цялата страна. Документалните филми се предоставят безвъзмездно на учителите за образователни цели, за да могат да обогатят учебните си часове.

Коментари ( 0 )