Близо 2000 души минаха през "Пирогов" само за Коледа

В токсикологията на лечебното заведение са приети случаи от цяла България

27.12.2017 | 13:40 Редактор: Ивайло Николов
Близо 2000 души минаха през

Отново по празниците лекарите от "Пирогов" са приели някои от най-тежките случаи. Около Коледа през болничното заведение са преминали близо 1900 души. За лечение са приети близо 300 от тях.

Едно от най-натоварените отделения в болницата е била "Токсикологията". Там са били приети общо 41 души. Някои от тях са били с хранителни натравяния, други са се озовали там заради прекалената употреба на алкохол.

"Травматология"-това е другото отделение на "Пирогов", което е било натоварено по време на празниците. Там са били приети общо 90 души. Част от тях са били пренасочени към клиниката по хирургия. 

"Изключително натоварена е била токсикологията за тези почивни дни", подчерта директорът на УМБАЛ "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов.

Той обясни, че повечето са тежки случаи, които са насочени към тази токсикология от цялата страна. 3-ма са се натровили с антифриз има и едно семейство отровено с въглероден окис.

От "Пирогов" обясниха още, че скоро ще заработи нова 3-степенна система за разпределение на случаите по спешност. Около Нова година болницата ще продължи да работи.