"Левски" ще продава Давид Яблонски

В клуба е пристигнала конкретна оферта от чужбина за него и играчът е казал "Да"

17.12.2017 | 10:41 Редактор: Иван Берберов

Чешкият бранител и основен реализатор на "Левски" Давид Яблонски е изиграл последния си мач за клуба, твърди "Меридиан Мач".

Според изданието 99% е сигурно, че футболистът ще напусне "Герена" през зимата. В клуба е пристигнала конкретна оферта от чужбина за него и играчът е казал "Да". На този етап от клуба не разкриват откъде е предложението, но най-вероятно става въпрос за клуб от Италия или Русия.

Офертата за Яблонски е солидна и от "Левски" ще приемат предложението, още повече, че и самият играч го иска, предаде Dnes.bg.

Чехът дойде в "Левски" през януари 2017 година със свободен трансфер, след като разтрогна с руския Том Томск. Той подписа за 2,5 години със "сините" и беше един от най-добре платените играчи по онова време. Сега обаче е далеч от тавана, където е Габриел Обертан.

Яблонски пропусна последните три мача за "Левски", като срещу Дунав за Купата отпадна в последния момент от групата, а преди това беше контузен.

Готвещият се трансфер е била основната причина за това решение, за да не се усложни контузията му и така да се провали сделката. Очаква се продажбата му да бъде финализирана в началото на 2018 г.

На мястото на Яблонски вече беше привлечен бившият играч на тима Аймен Белаид, който подписа вчера за 1,5 години.

Снимка: Levski.bg