На тържествена церемония бяха раздадени дипломите на випуск 2017 във ВУЗФ

За пръв път студентите положиха клетва като икономисти

12.12.2017 | 17:32 Редактор: Жанета Нейкова
На тържествена церемония бяха раздадени дипломите на випуск 2017 във ВУЗФ

На 12 декември 2017 г. в препълнената аула на ВУЗФ бяха раздадени дипломите на випуск 2017 на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) в бакалавърска и магистърска степен. Близо 300 студенти от 20 бакалавърски и магистърски бизнес специалности получиха своите дипломи, като 11 тях са пълни отличници.

Специален гост на събитието беше проф. д-р инж. Любен Тотев, председател на Съвета на ректорите на висшите училища в България и ректор на МГУ “Св. Иван Рилски”.

В присъствието на цялото ръководство, академичен съвет и преподаватели на висшето училище, ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов приветства абсолвентите от випуск 2017 г.

“Имайте самочувствието, че сред вас има бъдещ министър на финансите или министър на икономиката или мениджър на голяма корпорация, който определя съдбите на хората. Значението на професията, която имате е една от най-важните за обществото. Решенията, които ще взимате, ще определят съдбите на всички нас”, заяви доц. д-р Вазов.

Президентът на ВУЗФ Апостол Апостолов се обърна към дипломантите с думите: “Вие сте индиго децата на България. Знаете, че тези деца се раждат в решаващ момент за едно общество, те са двигател на промените и притежават различно познание за истината. Бъдете целеустремени, не използвайте думата омраза. Уважавайте родителите си, бъдете справедливи и не забравяйте - оригиналът винаги си личи. Като индиго децата, Вие може и да сте родени знаещи, но ВУЗФ ви помогна да се научите как да развивате и прилагате способностите си”.

За първи път в България дипломантите на ВУЗФ положиха клетва като икономисти. Те се заклеха да се посветят с цялото си сърце и всички сили на хуманността, да защитават с достойнство професионалната си подготовка и да работят за своето усъвършенстване, да използват научните си познания единствено за доброто на своя народ и да допринасят с труда си за неговото по-добро бъдеще, да бъдат достойни граждани на България.

По време на церемонията бяха връчени специални награди от ректора на отличили се през годината преподаватели, членове на ръководството, студенти и докторанти. 

Специалния приз „Светлината на ВУЗФ“ получи Ивайло Мартинов от специалност “Застрахователен бизнес и риск мениджмънт”. По традиция наградата се присъжда на дипломант, който е завършил както бакалавърска, така и магистърска степен във ВУЗФ и е показал най-висок успех по време на обучението си и в двете образователни степени. За да бъдат запечатани академичните му постижения за следващите поколения, беше взета отливка от дланта му, която се постави на почетната стена сред останалите светлини на ВУЗФ.