Елин Пелин на протест заради опасен надлез

Според тях проблемът е в некачествения ремонт на съоръжението

10.12.2017 | 13:13 Редактор: Василена Василева
Елин Пелин на протест заради опасен надлез

Десетки граждани излязоха на протест заради застрашаващата живота на пътуващите организация на движението през надлеза в Елин Пелин. Според тях проблемът идва от некачествения ремонт на моста, направен само преди няколко месеца.

Надлезът над железопътния път в Елин Пелин е изграден преди 1989 г. и не е проектиран за толкова интензивен трафик и тежки превозни средства.

След редица репортажи и публично оповестяване на проблема Агенция "Пътна инфраструктура" пусна търк за рехабилитацията и укрепването му. Хората обаче настояват за нов, тъй като сегашният не издържа на натоварванията.

Фугите, имащи за цел да обират луфтовете, причинени от температурните разлики, както и шума от преминаващите автомобили, вече се рушат.

Жителите на община Елин Пелин настояват за незабавни мерки във връзка с организирането на трафика по надлеза в с. Гара Елин Пелин, ограничаване на скоростта по него, забрана за преминаване на автомобили с тегло над 10 тона, незабавна ревизия на съоръжението и отстраняване на неговите проблеми.

И се заканиха, че ако исканията им не бъдат чути, то това няма да бъде последният им протест.