Изоставеното бебе в Перник се оказа фалшива тревога

8-месечното момиченце е под полицейска закрила за 48 часа

07.12.2017 | 17:00 Редактор: Василена Василева
Изоставеното бебе в Перник се оказа фалшива тревога

Майка изостави бебето си в Перник. Пред сградата на банка на пернишкия площад, жената спряла учителка, като я помолила да подържи за малко пеленачето.

Сигналът за случилото се е бил подаден около 12.00 ч. днес, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Перник.

Оказа се обаче, че бащата на бебето, който е от ромски произход, преди години е бил женен за българка. Те се развели, след което втората му съпруга му родила дете. Преди няколко дни той и новата му жена помолили бившата съпруга на мъжа да ѝ оставят бебето за няколко дни. Жената, която е учител по музика в местната природоматематическа гимназия, нямала възможност да пази повече детето и помолила биологичните му родители да си го вземат обратно. Те обаче отказали.

Тъй като учителката днес е била на работа, взела пеленачето на ръце заедно с нея и помолила своята колежка, също преподавател по музика - Анита Георгиева, да гледа детето докато тя има часове.

Трета тяхна колежка в този момент видяла бебето, паникьосала се и сигнализирала на директора на училището. Той от своя страна подал сигнал в полицията и по този начин детето се оказва под закрилата на Агенцията за социално подпомагане. 

Оттам увериха Bulgaria ON AIR, че 8-месечното момиченце вече е под полицейска закрила за 48 часа. То е в добро общо състояние.

Оказа се, че биологичните му родители имат още две или три деца, чието състояние тепърва предстои да се изясни, както и при какви условия биват отглеждани.

Родителите на бебето ще бъдат подведени под отговорност, а ако откажат да вземат детето си отново, то ще бъде настанено в приемно семейство.

Снимка: Pixabay

Статията е обновена в 17.30 ч.