Перспективите за гражданската авиация в България - тема на Sky Forum

Конференцията се провежда на 7 декември 2017

05.12.2017 | 10:00
Перспективите за гражданската авиация в България - тема на Sky Forum

Предизвикателствата пред гражданската авиация в България ще бъде темата на конференцията на 7 декември, организирана от APG България.

Същата вечер на тържествената церемония по повод международния ден на гражданската авиация SKY DAY 2017 ще станат ясни и кои са най-добрите авиокомпании у нас.

Първото издание на Sky Forum в хотел Маринела включва дискусии по темите „Готова ли е София да приеме нарастващия туристически и бизнес поток?” и „Традиционни срещу нови дистрибуционни канали за самолетни билети“.

Модератори на Sky Forum са д-р Вержиния Лазарова – Мениджър продажби АПГ България и г-н Йордан Карамалаков – Регионален мениджър на IATA за Централна Азия, a сред панелистите са:

  Александър Богоявленски – автор и водещ на предаването Авиошоу по Bulgaria ON AIR

  Дорин Иваску – Собственик и изпълнителен директор на Regional Air support

  Д-р Даниела Стоева – член на УС на АБТТА и управител на Тандем Травел

  Емили Бигерстаф – Директор на APG DS & APG Airlines

  Иво Маринов – Директор, ОП „Туризъм“

  Михал Полак – Регионален директор, Sabre

  Огнян Благоев – Изпълнителен директор на АПГ България

  Серджиу Сарасан – Мениджър Авиационни решения, IATA Eastern Europe

  Филип Филипов – Вицепрезидент на Skyscanner.

Програмата на Sky Forum включва и представяне на азербайджанската авиокомпания BUTA AIRWAYS, която започва да оперира от 16.01.2018 г. с редовен седмичен полет от Баку до София. За възможностите, които предлага тази нова линия, ще говорят специално пристигнал екип от мениджмънта на компанията.

По време на церемонията Sky Awards в присъствието на официални гости, представители на авиокомпании в България, IATA агенти, водещи туроператори и медии ще бъдат отличени най-добрите авиокомпания на нашия пазар в 7 категории въз основа на онлайн гласуване на пътниците и професионалистите в бранша, както и експертното мнение на журито.

Sky Day 2017 се провежда под патронажа на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ и Столична община.

Sky Day 2017 се реализира с пълната подкрепа на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) и Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА). Медийни партньори са Darik Radio, Bulgaria ON AIR, бизнес списание b2b Magazine и списание Криле.

Организатор на Sky Day 2017 е APG BULGARIA.

Sky Awards 2017 се провежда за трета поредна година и Bulgaria ON AIR е медиен партньор на събитието.