200 кучета и 50 котки - героите в историята на Краси от село Горска

Любовта към животните кара младата жена да направи приют високо в планината

24.11.2017 | 14:42 Редактор: Велислав Филипов
200 кучета и 50 котки - героите в историята на Краси от село Горска

200 кучета, 50 котки и една жена - в историята на Красимира от село Горска главните действащи герои не са хора. Любовта към животните я кара да направи приют за кучета високо в планината. Преди това Краси живее във Варна. Тя купува къща в родното си село и решава да започне да помага на кучетата, предоставяйки им дом. 

"Хората не се обаждат - директно идват и си оставят кученцата. Меко казано е трудничко, но с желание, любов и помощ от Господ, за да ме държи силна, ще продължавам да спасявам бездомни животинки", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

След всички тези години тя е приютила стотици кучета и котки. Грижи се за тях с помощта на приятели. По думите ѝ няма вода, затова ходи и взима от по-далечни места, а храната на месец струва около 5 000 лв. 

Твърди, че го прави от любов, но слуховете, че злоупотребява с помощите за животните, я преследват от години. 

"Не мога да се впечатля, че ме наричат луда, защото е нормално да го мислят, но нормалните не мислят това", уточни Краси.

Смята, че за проблема с бездомните кучета са виновни единствено хората и е категорична, че няма да изхвърли нито едно животно, макар че приюта ѝ е пълен.

Вижте за какво мечтае Краси от Горска и какво предстои да бъде направено за животните в приюта във видеото.