ГЕРБ отговаря на БСП... Кои са замесените с наркотрафик и купуване на гласове?

Става дума за Манол Генов и депутата, чийто брат е задържан

22.11.2017 | 17:45 Редактор: Василена Василева
ГЕРБ отговаря на БСП... Кои са замесените с наркотрафик и купуване на гласове?

От ГЕРБ отвърнаха на БСП кои са замесените депутати с наркотрафик и купуване на гласове, като цитираха медийни публикации и съобщения от прокуратурата за соцдепутата Манол Генов и задържания Илия Стоилов, който е брат на червения Георги Стоилов.

По-рано от БСП съобщиха, че внасят сигнал до главния прокурор с искане Цацаров да разпита премиера Бойко Борисов за изказването му, че в парламента има хора, които са замесени с наркотрафик и купуване на гласове, и то от затворници, и така да се разбере за кого става дума.

"В последните дни БСП се държат доста дезориентирано. С цел да им спомогнем за осмислянето на някои информации, решихме да дадем пресконференция", заяви Тома Биков от ГЕРБ, цитиран от Dnes.bg

Той прочете няколко публикации на различни медии, в които се говори за арестувания брат на депутата Георги Стоилов - Илия Стоилов, който е сочен за лидер на престъпна група, занимаваща се с наркотрафик и рекет.

Маноил Манев от ГЕРБ пък се позова на медийни публикации и съобщение на прокуратурата за повдигнатото обвинение на Манол Генов за купуването на гласове в Асеновград на тези парламентарни избори.

"Ако БСП не са разбрали, имаме готвоност и утре да дадем пресконференция, за да разберат кои са тези, които имаме предвид, и то не ние, а прокуратурата. И ако са решили да носят отговорност за тези свои народни представители, да продължат да я носят. А ако са решили, че не могат да носят такава отговорност, да ги изключат от парламентарната си група", заключи Тома Биков.