Транспортират част от ранените в катастрофата край с. Микре в София

Във ВМА е освободена цяла една реанимационна зала, в която да бъдат приети пострадалите

17.11.2017 | 19:07 Редактор: Василена Василева
Транспортират част от ранените в катастрофата край с. Микре в София

Поне четирима пострадали в тежката катастрофа с пътнически автобус и товарен автомобил край ловешкото с. Микре, в която загинаха 9 души, ще бъдат транспортирани до столичната Военномедицинска академия (ВМА), съобщи началникът на лечебното заведение полковник Венцислав Мутафчийски.

Една от пострадалите е с много тежка лицева травма. В момента на място се преценява дали ще бъде възможно тя да бъде извозена до София, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Миглена Георгиева.

В правителствената болница "Лозенец" се очаква да пристигнат още двама от пострадалите. По-голямата част от хората, засегнати от тежкия пътен инцидент край с. Микре, са с тазови травми. 

Във ВМА е освободена цяла една реанимационна зала, в която да бъдат приети пострадалите.

Община Перник, откъдето са били пътуващите, обяви 20 ноември за ден на траур в памет на загиналите в тежката катастрофа край Ловеч.

Междувременно от Министерството на транспорта разпространиха съобщение, според което фирмата, която е отговаряла за превоза с катастрофиралия бус, е изрядна, съобщи репортерът на Bulgaria ON AIR Иван Иванов.

Последната ѝ проверка е била направена през 2016 г. Все още не са проверени обаче давността на тахошайбата и пътните листове, а на шофьора е бил съставен акт за претоварване преди около месец.

По-рано стана ясно, че в катастрофиралия автобус са пътували група незрящи, които са били на екскурзия. По първоначални данни шофьорът на буса е навлязъл в насрещната лента за движение, в резултат на което е последвал челен удар с товарния автомобил.