Проверяват дали скритата камера в училищна тоалетна е свързана с порно сайтове

Прокуратурата в Стара Загора се сезира за скандалния случай

13.11.2017 | 13:59 Редактор: Велислав Филипов
Проверяват дали скритата камера в училищна тоалетна е свързана с порно сайтове

Прокуратурата в Стара Загора се сезира за скандалния случай с монтираната камера в женската тоалетна на Природо-математическата гимназия "Гео Милев". Устройството е било поставено в дамската тоалетна на третия етаж на гимназията.

Две момичета я открили и веднага се обадили на родителите си. Те пък подали сигнал до общинския съветник Янко Янков. Полицията проверява и дали запис от камерата не е разпространен към порно сайтове в интернет.

"Притесненията бяха дали има записи, които да изтекат в интернет и самият случай да не се покрие, за да се запази доброто име на училището", коментира Янков.

От училищното ръководство веднага се захванали със случая. Директорът на ПМГ "Гео Милев" Николина Куличева каза, че ученичките са занесли камерата на ръководството, а те от своя страна веднага са сезирали органите и устройството е занесено в полицията.

Камерата не е излъчвала в реално време, а записът се съхранявал в карта-памет. Устройството е иззето, а сградата на училището е претърсена. За щастие, не са открити други записващи устройства. 

"Образувано е досъдебно производство, уведомена е прокуратурата", каза Ивелин Иванов от Областната дирекция на МВР - Стара Загора  

Учениците обаче са притеснени от инцидента. Някои от тях дори отказват да ходят на училище.