Още ни пробутват храни с консерванти, но представени за домашни

Това алармираха от Федерацията на потребителите (ФПБ)

21.10.2017 | 10:28 Редактор: Жанета Нейкова
Още ни пробутват храни с консерванти, но представени за домашни

Продължават опитите на купувачите да бъдат пробутвани храни, произведени по промишлена технология и бъкани с консерванти, но представени, като приготвени по домашна щадяща рецепта. Това съобщи днес изпълнителният директор на Федерацията на потребителите (ФПБ) Емил Георгиев след подписването на Меморандум за сътрудничество между ръководената от него неправителствена организация, БАБХ и КЗП.

Той посочи за пример една от марките майонези. "Знае се, че домашната майонеза се прави от яйца. На етикета на предлаганата като "домашна“ обаче пише, че е използван яйчен прах.

"Явно в случая става дума за заблуда на потребителите", обясни той. Георгиев добави, че чак за април е насрочено делото във ВАС за отказа на достъп до обществена информация от страна на РЗИ-Смолян по случай с бутилирани натурални води с етикети със заблуждаваща информация

Председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пък припомни за хванатите детски храни, оказали се произведени по технологията за всички останали. "В някои от тях дори съдържанието беше идентично или то нямаше здравословно отношение към децата", каза той.

Цялата статия прочетете в Dnes.bg