Бизнесът и синдикатите на една маса за доходите и икономиката

Ще присъстват представители на най-големите български предприятия
Публикувана: От:

Още по темата

 

Развитието на икономиката и възможностите за ръст на доходите. Това ще обсъдят синдикатите и бизнесът на среща в София. Тя е по покана на КНСБ и КТ "Подкрепа".

На нея се очаква да присъстват представители и на най-големите български предприятия. Те ще обсъдят проблемите и перспективите пред българската икономика, ръста на доходите през следващата година, състоянието на трудовия пазар у нас, както и жизненото равнище на работещите.

На 27 октомври синдикалисти от КНСБ излизат на национален протест срещу работодателите и отпадането на клас прослужено време.

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков обяви готовност да започне преговори с бизнеса и синдикатите за отмяна на минималните осигурителни доходи, но в нормални условия, а не при бойкот и натиск.

Петков обясни, че предложението за това плащането на първите 3 дни от болничния лист да се намали от 70% от осигурителния доход на 50% с многото мними болни, които си дават "отпуска", докато доказването на симулирането било много трудно.

Коментари ( 0 )