Кобрата се контузи, мачът с Джошуа пропадна!

Кубрат Пулев ще лекува разкъсване на мускул в рамото поне месец

17.10.2017 | 07:20 Редактор: Тодор Петров
Кобрата се контузи, мачът с Джошуа пропадна!

Мачът между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа официално пропадна заради контузията на българина в рамото. Новината бе потвърдена от промоутъра на британския боксьор Еди Хърн.

"Кубрат Пулев има контузия в рамото и е аут. IBF слага техния №3 Карлос Такам като задължителен съперник. Сделката е готова и той ще се бие с Антъни Джошуа на 28 октомври", написа Хърн в Twitter.

Очакванията са Пулев да се възстановява от разкъсания мускул в рамото поне един месец, като вероятно ще се наложи и операция. Вчера стана ясно, че Пулев е получил контузия по време на подготовката си в Берлин. 

От неговия щаб са пазили в тайна информацията за травмата, но след преглед с ехограф е било потвърдено, че българинът няма да може да се възстанови за битката с Джошуа, пише Gol.bg. Българският боксьор има разкъсване на гръдния мускул към мишницата на дясната ръка.

Ситуацията не е приятна и за Джошуа, защото цялата му подготовка е била съобразена със стила на Пулев, а сега ще трябва да се бие с напълно различен противник. Джошуа притежава световните титли титлите на IBF, WBA и IBO от април тази година, когато победи Владимир Кличко.