ВМРО: Вода за 5 млн. лева потъва във "Филиповци" и "Факултета"

Има политически натиск върху оператора да държи тази тема тиха, заяви Ангел Джамбазки

16.10.2017 | 17:02 Редактор: Иван Берберов
ВМРО: Вода за 5 млн. лева потъва във

Вода за 5 милиона лева се краде всяка година в два столични квартала, заселени предимно с ромско население. Това твърдят от ВМРО. От партията искат кражбата на вода да се криминализира и затова ще предложат промени в съответните закони.

Над 3 милиона кубика вода потъват всяка година в софийските квартали "Филиповци" и "Факултета". 

"Оказва се, че средното потребление на човек за месец в гетата е два пъти по-голямо отколкото това, да речем, в жилищните комплекси или където са кварталите с ниско застрояване, тоест с къщи до 10 метра", поясни общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера. 

Според ВМРО само 3% от живеещите във "Факултета" плащат сметките си за вода, а в ромската част на "Филиповци" "Софийска вода" има само трима абонати.

"Има политически натиск върху оператора да държи тази тема тиха и да не става ясно какви са размерите на загубите и на кражбите", заяви евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. 

Във "Факултета" не са доволни от това, че канализацията е открита и минава по дължината на главното шосе. Оплакват се и от това, че за тях се грижат само около избори, а сега като завали дъжд къщите им се наводняват, защото шахтите не поемат водата. В квартала също са наясно, че длъжниците са тези, които живеят в незаконните постройки.