"Воля": Парите за изтребителите да се похарчат за заплати!

Да отложим сделката за бойните самолети – има по-важни проблеми, подчерта Пламен Христов пред Bulgaria ON AIR

05.10.2017 | 20:19 Редактор: Иван Берберов

Парламентът прие финалния доклад за работа на Временната комисия за проучване по процедура за нов боен самолет

"От бизнес страната на сделката за изтребителите, при всички случаи бих препоръчал широк и прозрачен дебат за получаване на повече експертни мнения. Трябва да се обединим и да вземем единно решение. Става въпрос за много пари и определено България може да ги похарчи много по-полезно, като гарантиране на болнични услуги там, където те липсват. Говоря за директно изместване на инвестицията. Примерно, да се инвестира в лекарите и болниците", посочи депутатът от партия "Воля" Пламен Христов. 

В студиото на "Денят ON AIR", той отбеляза, че предложението на неговата партия е засега да не се харчат парите за закупуване на нов боен самолет.

"Тези пари могат да бъдат похарчени много по-удачно – за заплати за лекари, учители, полицаи. Не мисля, че превъоръжаването е толкова наложително – има далеч по-наболели проблеми, чието решаване ще се усети много повече. Правителството няма ясна програма, която да следва и планирано да се инвестират пари там, където в бъдеще най-практично ще бъдат похарчени", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR. 

Според него както и да бъдат похарчени тези пари, никой не може да изключи възможността те да бъдат използвани за корупционни практики. 

"Ние от "Воля" сме яростни не само срещу управляващите, а към всички, които не правят нищо в държавата. В момента, в който някой започне да прави нещо добро или поне по-малко мръсно – ще го подкрепим", заключи Христов.