Жажда за живот: 22-годишен младеж се нуждае от 6000 лева, за да оцелее

Никифор Атанасов не спира да работи, въпреки че е роден със заболяване, а състоянието му се влошава с всеки ден

26.09.2017 | 17:28 Редактор: Мария Аладжова
Жажда за живот: 22-годишен младеж се нуждае от 6000 лева, за да оцелее

22 – годишният Никифор Атанасов от котелското село Кипилово се нуждае от спешна операция на мозъка за да живее. Средствата за нея обаче са непосилни за него и семейството му. 

Въпреки че е роден със сърдечно заболяване, вътрешна хидроцефалия и е с 56 процента инвалидност, Никифор не спира да работи, тъй като вече четири години не получава никаква финансова помощ от държавата.

"Аз съм имал много мечти, но мечтите ми до ден днешен не съм ги сбъднал. Всяка сутрин като се събудя първата ми мисъл е дали ще мога да живея. Срамувам се, защото всички хора говорят, не са като мен!", разказва Никифор.

Никифор е роден в седмия месец с шум на сърцето и хидроцефалия. Първата си година на белия свят прекарал в болница и дори лекарите били изумени от жаждата му за живот. 

Сега момчето живее в Кипилово с баба си и преди година е започнал работа по специална програма в кметството, за да може да купува сам лекарствата, които го поддържат жив. 

Преди малко повече от месец обаче съдбата му се преобръща за пореден път, когато лекарите в сливенската болница му казват, че състоянието му се влошава, а хидроцефалията се е обострила и задържа вода в мозъка. 

Необходимата му операция струва 6000 лева, а с всеки изминал ден Никифор се чувства по-зле и получава припадъци. 

Операцията трябва да бъде извършена незабавно, но до момента по сметката на момчето няма почти никакви постъпления. Въпреки че състоянието му се влошава, Никифор не спира да работи и да се моли все още да има добри хора, които да му помогнат.

"Искам да съм като нормалните хора, да живея и да се радвам на живота!", споделя той.

Всеки, който има желание да помогне на Никифор, може да го направи като дари средства по сметка:

Райфайзен Банк, картодържател NIKIFOR ATANASOV 
Сметка IBAN  BG94RZBB91551002775262