След такса "Празен стол": Плащаме и за празна чиния и тирбушон

Таксите по морето са нерегламентирани и нефигуриращи в менюто
Публикувана: От:

Още по темата

 

След избухването на скандала "Празен стол" през последните дни летовници се оплакаха в социалните мрежи и от други странни такси в заведения по морето.

Във Facebook потребителка разказва, че тя и компанията ѝ били изненадани с нерегламентирана и нефигурираща никъде в менюто такса "Празна чиния", която персоналът на заведение в Созопол си удържал от празнуваща компания, пише "Монитор".

11 възрастни и 3 деца празнували рожден ден в заведението и направили сметка за над 400 лв. Когато дошло време да плащат обаче, сервитьорката ги поляла с леден душ, като им казала, че дължат и по 2 лв. на човек заради използваните за поставяне на парчетата торта чинии. Така за секунди заведението спечелило 28 лв. от въздуха.

Друг потребител на Facebook разказва случай от Варна, където в заведение в центъра на града празнували сватба. Управителят на заведението предварително ги успокоил, че няма проблем и че могат да си внесат отвън виното и ракията, след като яденето и другите питиета ще се поръчат и купят от заведението.

В разгара на веселието, когато сватбарите решили да отворят бутилките с вино и помолили за тирбушон, барманът с щастлива усмивка им заявил, че ще трябва да платят 8 лв., за да получат пособието за отваряне на бутилките. 

На възмутения опит на свекъра да обясни, че имат разрешението на управителя да си внесат виното и ракията отвън, барманът арогантно отговорил: Да, разрешихме ви да си ги внесете и вие го направихте. Но за да имаме и ние някакъв кяр все пак, управителят каза да ви начислим такса за тирбушоните. Хайде сега не се стискайте, че да не вземем да ви сложим такси и за чашите, които ще ползвате за виното.

Коментари ( 0 )