Деца-футболисти в Пазарджик останаха без терен - последва протест

Докато се изглади проблемът, ДФК "Орлета" ще тренират безвъзмездно на всички общински изкуствени игрища

17.07.2017 | 21:50 Редактор: Иван Берберов
Деца-футболисти в Пазарджик останаха без терен - последва протест

Деца-спортисти в община Пазарджик излязоха на протест пред сградата на общината, тъй като останаха без терен за игра и тренировки. 

Доскоро те са ползвали футболното игрище до стадион "Георги Бенковски" в града. В края на юни обаче общинското ръководство прекратило едностранно договора с клуба. 

Причината за прекратяването на договора с детски футболен клуб "Орлета" е, че община Пазарджик иска да развива детския отбор на пазарджишкия футболен клуб "Хебър 1918" и теренът ще бъде даден на тях. 

"Искаме да си вземем терена и да продължаваме да тренираме. И нашият отбор трябва да го има", каза подрастващият футболист от ДФК "Орлета" Благо.

Протестиращите настояха за среща с кмета Тодор Попов. Оказа се, че той и неговият заместник са в отпуск от миналата седмица. А с ядосаните родители и деца се срещна секретарят на общината. 

"Най-лесният вариант, който може да се реализира, е ДФК "Орлета" да използва стадионите на близките села – Главиница и Ивайло", предложи секретарят на община Пазарджик Румен Кожухаров.

Стана ясно, че община Пазарджик е готова да предостави на ДФК "Орлета" терен в пазарджишкия квартал "Младост". Проблемът е, че този терен се нуждае от пълен ремонт – неравен е, няма съблекалня и ограда. 

Администрацията предлага да помогне за затревяването, а дотогава "Орлета"-та да тренират безвъзмездно на всички изкуствени терени, които са общинска собственост.