Управляващите декларираха имуществото си: Някои с хиляди, други с милиони

Делян Пеевски държи първото място с най-мащабни спестявания

16.06.2017 | 19:13 Редактор: Иван Берберов
Управляващите декларираха имуществото си: Някои с хиляди, други с милиони

Политиците декларираха имотите и парите си, съобщиха от Сметната палата. В първата си декларация като президент Румен Радев обяви, че притежава половината от апартамент в София. Жилището от 143 квадратни метра е за близо 170 хил. лева. 

Той е посочил, че със съпругата си притежават малко над 11 хил лева и стара кола за 3 300 лева. А кредитите им са за 30 хил. лева.

Премиерът Бойко Борисов е декларирал 26 700 лева спестявания от заплата. Най-много имоти сред вицепремиерите декларира Екатерина Захариева. 

Тя и съпругът ѝ притежават 3 апартамента, къща в груб строеж, вила и земеделска земя в Гърция. Захариева има 97 296 евро във влогове, притежава и дялове в три компании. 

Вицепремиерът Валери Симеонов има 40 500 лева спестени от заплати и още 67 хил. лева други доходи. 

Красимир Каракачанов е придобил парцел в село край Сандански за 8 хил. лева. Семейството му притежава около 82 хил. лева. 

Впечатление прави декларацията на депутата Делян Пеевски. Според нея той е с 4 милиона лева по-богат в сравнение от преди няколко месеца, когато беше разпуснат предишният парламент. 

Във влогове в страната той има над 8 милиона лева, а в чужбина над 4 и половина милиона евро. Той има и дялове в различни дружества у нас и навън.