Задача в учебник по история за 5 клас: Попълнете личните данни на Исус Христос

Родител от Шумен показа в социалните мрежи въпросното помагало на учениците

12.05.2017 | 16:10 Редактор: Мария Аладжова
Снимка: Facebook

Всяка година в учебниците и помагалата на учениците от различни класове ставаме свидетели на уникални бисери. Щеше да бъде смешно, но е много тъжно.

Сигурно си спомняте питанки като: "Коя певица прославя България по света" и дилемата е между Райна Кабаиванска и Софи Маринова.

Миналата година ексминистър Тодор Танев беше казал, че всяка година се дават 20 милиона лева за написването на учебници, припомня Dnes.bg

За да четем в тези учебници, че "Левски е заловен от турската полиция" или, че "връх Шипка се намира на върха на планината".

Друг бисер - "Растенията сами произвеждат храната си. Те се наричат производители. Животните ядат готова храна – растения и други животни. Затова те се наричат потребители". Пита се какви са тези, които съставят учебниците?

Родител от Шумен обаче извади пример, който граничи с тъпотата. А всеки читател може сам да пробва да реши теста, все пак е за петокласници.

Той е изваден от помагало по История и цивилизация за 5 клас, Булвест 2000.

Можете ли да попълните личните данни на Исус Христос? Не би трябвало да е трудно - Име, година и място на раждане, родители.

Бъдете внимателни с бащинството и датата... А ако все пак се затрудните - звъннете на издателите и на тези в МОН, които са одобрили подобно помагало.


1
0 rate up comment rate down comment 0
office
преди 6 години
Щеше да е смешно, ако не беше тъжно. Печалбари / в самото министерство, фирмите и авторите, които са там на хранилка, разни консултанти и всякаква друга пасмина/ лапат от данъците ни, за да възпроизвеждат неграмотници и да пълнят главите на децата с простотии.Доколкото съм информирана, вероучението не е предмет все още в училище?. Сигнализирай за неуместен коментар