Заплахи за саморазправа след репортаж на Bulgaria ON AIR

Прокуратурата проверява общинския приют за бездомни кучета във Видин
Публикувана: От:

Още по темата

 

Широк обществен отзвук и заплахи за физическа саморазправа след разследване на Bulgaria ON AIR. Преди няколко дни наш екип хвана служители на общинския приют за бездомни кучета във Видин да изхвърлят животните в гориста местност край града.

Седмица след случая от ръководството на приюта отказват коментар. Въпреки това екипът на Bulgaria ON AIR получи анонимно обаждане и заплахи, ако разследването продължи.

След излъчения репортаж десетки природозащитници започнаха да сигнализират за мистериозно изчезнали бездомни кучета - не само във Видин, а и в цялата страна. Наши зрители дори намериха едно от изхвърлените кучета с ранен крак на 10 км. от Градец.

Сигнал за случващото се подадохме и до кмета на Видин. От пресцентъра на общината обаче отговориха, че не са страна по казуса и изпратиха само статистика за броя на заловените и кастрирани кучета, но не и за постъпилите средства в приюта.

Прокуратурата е започнала незабавни проверки и е разпоредила на МВР да издири човека, който е отправил заплахите.

Вижте всичко по темата във видеото:

 

Коментари ( 2 )
 • 2

  Emili_Krumova

  19 мар 2017 | 20:14

  Срам ме е ,че това се случва във Видин,толкова ли ви е трудно да вършите работата си както трябва,какви са тези заплахи,подигравате се не само с животните,но и с гражданите! Съвземете се бе хора.......стигнахме дъното,няма вече накъде .......самозабравихте се,на опашката на Европа сме....какъв срам Боже!
 • 1

  Катя_Кирилова

  19 мар 2017 | 17:03

  Черно-бялото куче преди няколко години беше малко кученце и се въртеше в Строител. Някой я беше пребил и не можеше да ходи затова със синът ми я търсехме по квартала и