Още на първо класиране в СУ: Свършиха местата за психология и журналистика

Общо 6499 души са подали документи за прием в най-старото висше училище

19.07.2016 | 14:22 Редактор: Ирина Георгиева
Още на първо класиране в СУ: Свършиха местата за психология и журналистика

3300 бъдещи студенти са се записали или са потвърдили специалността, в която са класирани на първи етап в Софийски университет "Св. Климент Охридски", съобщи "Монитор". За втория етап са приети още 920 студенти, от които 824 в редовна и 96 в задочна форма на обучение. 

Вече има и запълнени специалности. Сред тях са "Психология", "Европеистика" с английски език, "Европеистика" с френски език, "Английска филология", "Скандинавистика", "Китаистика", "Японистика", "Кореистика", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство", "Журналистика" и "Икономика и финанси" с английски език.

Между 20 и 22 юли включително класиралите се от втория етап кандидати трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност. Непотвърдилите губят правото си за участие в третото класиране, което е окончателно.

На 26 юли 2016 г. ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода 27 - 29 юли 2016 г. включително.

Общо 6499 души са подали документи за прием в най-старото висше училище. Най-много са кандидатите, посочили като желание специалност "Психология". На второ и трето място са специалностите "Социология" и "Английска филология", следвани от "Публична администрация", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство", "Информационни системи", "Педагогика", "Информатика" и "Българска филология".