Интерпол издирва непълнолетна варненка

17-годишното момиче е Станка Василева е видяна после в Дуисбург, Германия

20.05.2016 | 17:13
Интерпол

17-годишно момиче от Варна е обявено за безследно изчезнало от "Интерпол". Станка Сашева Василева е в неизвестност от близо месец. За последен път тя е видяна в германския град Дуисбург на 23 април.

Бащата на момичето Сашо Шербанов живее заедно с втората си съпруга във варненското село Чернево. Станка е била отглеждана от неговите родители в град Мартен край Русе, съобщи "Дарик".

"Там едни хора я взеха и до днешния ден не можем нито да се свързваме, нито да я открием. Последно я е видял един съсед", разказва Сашо.

Няколко дни по-късно негови познати му се обаждат, че са забелязали Станка на улица в Дуисбург. От тогава обаче следите на момичето се губят. 

Бащата допуска, че дъщеря му може да е изведена за проститутка в Германия. Тя била с личната карта и задграничния си паспорт, когато е напуснала за последен път дома си в Мартен.

Станка често е гостувалa на баща си, който има момиченце на 4 години от втората си жена. Тийнейджърката е била в Чернево два месеца преди да изчезне. Майка й живее в Русе.

17-годишната Станка е учила до 6 клас: "Бяла е, има зелени очи и дълга руса коса", описва я Сашо.
 

Четете още новина на Dnes.bg